Vaje za krčne žile

Varicne vene so ena najpogostejših bolezni, ki so jih utrpeli ljudje, starejši od štiridesetih. Nagnjenost k njihovemu nastanku je na žalost genetska, čeprav pravilna profilaksa in življenjski slog morda ne omogočata njihovega pojava. Kako preprečiti krčne žile in ko se pojavijo – kako odstraniti krčne žile – to so najpomembnejša vprašanja glede tega stanja.

Oblikovanje krčnih žil

Vlakne vene so nastale zaradi genetskih pogojev, a tudi malo aktivnega življenjskega sloga, kar povzroča težave z ventili. Ne krčijo krvi v žilah pravilno. Povečanje krvnega tlaka povzroči, da se s stiskanjem žil v njenih nogah povečuje sila. Ne vrnejo se v svojo prvotno obliko in so vidne skozi tanko, napeto kožo kot modre, zvite linije.

Vrste krčnih žil

Žiriji, opisani zgoraj, so tako imenovani primarne krčne žile, ki nastanejo pri učinkovitih globokih venskih ventilih zaradi stagnacije. Dejavniki, ki jih lahko sprožijo, so nosečnost, zaprtje, dviganje uteži ali delo, ki zahteva veliko ur stoječe.

Krčne žile sekundarni pa izhajajo iz globoko venska okluzija, ki v površinskih ven poveča pretok krvi. So posledica anamneze tromboze, poškodbe ventila globokih žil ali uničenja.

Simptomi pred boleznijo verižne žile

Pogosto zanemarimo prve simptome krčnih žil, medtem ko je v tako imenovanih przedżylakowym obdobje, ki razkriva občutek težkih nog in utrujeni od otekline okrog gležnjev jih je še vedno mogoče preprečiti s spremembo svojih navad. Na nogah se pojavijo venske vene, hude bolečine v nogah pa z vensko klaudiko. Koža čez gležnje je zelo težka, rane, ki jih je težko ozdraviti, se lahko pojavijo na spodnjih nogah.

Preprečevanje varikozne profilakse

Pri opravljanju poklica, v katerem je veliko stoje ali sede, in vedo o prisotnosti krčne žile v vaši družini, skrbimo za pravilno način življenja, da se prepreči njegov razvoj:

  • pogoste spremembe položaja med delom;
  • padec prekomerne teže;
  • odstop od nosečih nogavic, nogavic ali nogavic s tesnimi vezicami;
  • hoja v udobnih čevljih brez visokih pete;
  • uporaba prehrane, bogate z vlakni in vitaminom C;
  • zmanjšanje ali opustitev kajenja in pitje alkohola.

Zdravljenje z varicoznimi žilami

Glede na diagnozo in vrste krčne žile, se lahko postopek za zdravljenje bolezni konzervativna, tudi pogosto počitek z nogami gor in nositi posebna tourniquets in farmakološke droge so sprejeti, ko je tesnjenje plovilo.

Operativne metode odstranjevanja krčnih žil vključujejo:

  • odstranjevanje – Babcock metoda, v katerem je glavno deblo odstranimo in venskih vej, ki segajo iz nje – slaba stran brazgotine tvorjena po več zarez;
  • minifokotomija – metoda Millerja in Varadyja – vključitev odstranitve venskega trupa z majhnimi odseki;
  • kriostrilka – metoda La Piverte, ki vključuje vstavljanje sonde, ki se ohladi z dušikovim oksidom v žile, pri čemer se vena sprime in se raztegne za kosom;
  • skleroterapija – nehirurška metoda zdravljenja krčnih žil z vbrizgavanjem v veno sredstvo, ki povzroči, da se njihove stene spoji.

Neinvazivni in neboleči način odstranjevanja krčnih žil EVLT v zadnjih letih vedno bolj izbirajo bolniki.