Onihomikoza

Mikoza je zelo pogost problem, ki najpogosteje napade noge. Na žalost, zelo pogosto se zgodi, da zaradi dejstva, da je na vznožju, ki niso vedno prikazani, je problem včasih prezrte ali skrita – kar pa seveda ne rešiti. Oprosti, ampak ta pristop je zelo neprimerno in neodgovorno, ne le za lastno zdravje in estetiko, pa tudi je, da je atletsko stopalo nalezljiva.

Kako prepoznati atletsko stopalo? Kakšni so njeni značilni simptomi?

To je zelo pogosta motnja v smislu bolezni nohtov in njeni simptomi so dovolj opazni, da jih je skoraj nemogoče prezreti. Nokatna plošča, ki jo pokriva bolezen, spreminja svojo barvo in obliko ter postane krhka in krhka. Spremembe na začetku dotikajo robov nohta, ki spreminja barvo na rumeno-rjave barve, vendar če se ne zdravi bolezni lahko vključuje raste del nohta, in se premaknete na naslednjo nohte. Sčasoma celoten žebelj postane krhka in krhka, pa tudi jasno zgoščena – tudi če je njegovo rezanje težavna naloga.

Kateri so vzroki za onihomikozo?

stopalo Atletsko mogoče ujeti – to je res, tako da je treba nameniti posebno pozornost pa bos na javnih mestih, še posebej, če je v njih vlažno okolje, ki je ugodno za širjenje gliv, gre tu zaradi takih krajih kot tuš, kad, bazena, savna. To je torej obravnavati kot osebo z majhnim uporom, ki, na primer, trpijo zaradi druge sistemske bolezni, kot so diabetes, avtoimunskih bolezni, ali hormonskih motenj ter drugih dejavnikov, ki upornost je oslabljena lahkoto pridobiti takšne bolezni zaradi pogodb . Poleg tega lahko seveda okužba povzroči uporabo iste obutve, ki jo nosi okužena oseba. Zato je treba vzdrževati primerno higieno, da bi se izognili tej bolezni.

Kako zdraviti atleta?

Seveda, ta problem ni mogoče prezreti, kot je v primeru okužbe nohtov bolj ali večji razredi vsak žebelj znebi problema morda še težje. Zdravljenje onihomikoze zahteva veliko discipline od pacienta. Ko zdravnik vidi bolni noht, običajno lahko diagnosticira mikozo. Način zdravljenja je odvisen od resnosti bolezni. Če spremembe niso previsoke, so pogosto rezine, tekočine ali laki s fungicidnim delovanjem dovolj, če pa so spremembe že prevzele pomemben del plošče, bo verjetno treba uporabiti peroralne protiglivične droge. Kako dolgo morate vzeti ta zdravila je odvisno od vaše ravni drsenja.

Mikozija, zlasti stopal, je zelo pogosta bolezen, ki je na žalost lahko nalezljiva. Seveda je treba upoštevati higienske in previdnostne ukrepe, vendar če že imate okužbo, morate obiskati zdravnika in začeti zdravljenje ter upoštevati njegova priporočila.