Izpadanje las pri ženskah

Izguba las je težava, ki prizadene ne le moške, ampak tudi ženske. Vsak dan smo izgubili približno 100 las, kar je normalno za seveda, ko pa lasje pade ven, ki jih je peščica, bi morali razmišljati o tem, kaj je povzročilo to in kako lahko zavirajo to neizogiben proces. Iz katerih razlogov lahko pride do izpadanja lase in kakšen bi moral biti zdravljenje z zdravljenjem pri ženskah?

Cikel rasti las

Hair mešičkov vse ženske so predmet cikličnih in ponavljajočih se sprememb, s šopi rasti poteka v štirih ponavljajočih zaporednih fazah, med katerimi lahko omenimo anageni (fazi rasti), catagen (prehodna faza), telogen (počitkom) in egzoegn (faza javnost stanovanja) . V situaciji, ko se vsak dan izgubi približno 100 las, ne smete skrbeti, ker je popolnoma naravni proces, povezan z zgoraj omenjenimi fazami. Če pa lasje padejo v velikih količinah, je potrebno ustrezno zdravljenje, vendar moramo upoštevati, kaj lahko povzroči prekomerno izgubo las.

Vzroki prekomerne izgube las pri ženskah

Lasje lahko izpadejo zaradi različnih razlogov, vendar pa med tistimi, ki se zdi najbolj verjetno, da je treba omeniti zlasti močno stresa, zgodovino nalezljive bolezni, depresije, prejšnjih poslov, ob določenih zdravil ali procesa izgube telesne teže, ki je lahko povezan s premalo železa in vitaminov skupina B v dnevni prehrani. Veliko žensk se lahko ukvarja tudi s tako imenovanimi alopecia areata, t.j. situacija, v kateri lasje izstopajo v določeni regiji, t.j. na zadnji strani glave ali na vrhu. Do nedavnega se je verjel, da ima ta alopecija nevrotično ali genetsko ozadje, vendar številne študije kažejo, da je to predvsem posledica avtoimunskih motenj. Za ženske je lahko prekomerna izguba las povezana tudi s hormoni, zlasti med menopavzo, ko se ukvarjate s hipotiroidizmom ali čezmerno ščitnično žlezo ali med nosečnostjo. Praženje las je prav tako negativen učinek na stanje las, pogosto obarvanje pramenov (zlasti njihovo beljenje) in prisotnost strupenih snovi v telesu.

Zdravljenje plešavosti

Da bi preprečili izpadanje las, je treba najprej odpraviti zgoraj navedene dejavnike, zaradi česar se bo stanje las zelo izboljšalo. Boj proti čezmerni izgubi pramenov bi moral potekati dvosmerno, in sicer znotraj in zunaj. Treba je torej poskrbeti za pravilno prehrano bogato z biotina, vitamina B in železa, uvedbo dnevnega menija kvas, mastne ribe, kot tudi čaj kopriva in preslica. Kar zadeva zdravljenje izpadanje las pri ženskah navzven, bi morala poseči po posebnem ampule, šamponi, balzami in maske za izpadanje las, ki jih je mogoče enostavno kupiti po vsaki lekarni in drogeriji. Vendar, če se po po zgoraj nasvetov ne bodo opazili nobenih učinkov na, potem bi morali iti k dermatologu, ki bo po diagnozo vzroka izvedbo ustreznega zdravljenja v obliki specializiranega wcierek na voljo le na recept.