Haluks – vzroki, simptomi in zdravljenje

Hallux valgus prsti je, da malo ne samo videti estetsko, ampak tudi povzročajo bolečine, oteženo gibanje, kot tudi izbor ustreznih čevljev. Trend za haluks je lahko genetsko določen ali pa je posledica dejavnikov nepravilnega ravnanja, ko gre za izbiro obutve.

Kako ustvarjate haluks?

Prekleti palmi nastanejo kot posledica mehanske deformacije prstov, ki jih povzroča napačna obleka, napačna za vgrajeno obutev. Preozka visoke pete povzročijo pritisk na nogi in razviti ravnini stopala, značilna obraba previsoke ali slabo opremljena z vstavkom oblikovani čevlji. Tudi debelost je vzrok za metatarzalno dislokacijo kosti in nenormalno podporo nog na treh točkah. V tem primeru je teža telesa, ki ne temelji le na delu stopalnice na obeh straneh in na peti, ampak przedostopiu – v primeru preveč ozkih čevljev ali visokih petah cela stopala – najpogosteje v primeru slabega prilegajočim ravne čevlje. Obe situaciji vodita najprej na prečno platypodia, nato pa do nadaljnjih deformacij, povezanih z obremenitvijo halluxa ali halluxa. Lahko imate tudi genetsko nagnjenost haluksów. Pogosto se pojavljajo pri ljudeh, ki so tako imenovani Egiptovska stopala ali dlje, najdaljši prst v nogi.

Kako zdraviti haluks?

Obstaja veliko načinov zdravljenja haluksa. Najprej, ko se pojavijo prvi simptomi, je treba zdravljenje izvajati tako, da se težava ne poslabša. Potem bo ostalo le kirurško zdravljenje. Uporabite lahko posebne blazinice za gel. Obogateni so z olji in ščitijo boleče mesto. Ko so prsti izkrivljeni, se lahko klini in ločila uporabijo za ponovno vzpostavitev pravilnega položaja, s čimer se zmanjša tudi bolečina. Ta rešitev se uporablja pri ljudeh, ki imajo haluksy in prekrivajo prste. Na drugi strani vstavkov v padec oblike ali T-oblike, ali Pelota pomagajo zmanjšati pritisk na prednjih nog, ki deluje zlasti pri ženskah, ki nosijo visoke pete. Silikonska metatarzalnem pad vam omogočajo, da dvigne nogo od prečne ravne noge in hkrati popravek hallux nastavitev valgus. Po drugi strani pa je uporaba radiofrekvenčnega pasu za bunions tudi vam omogoča, da obnoviti tri točke stopala pritisk, in okrepiti mišice in preprečiti izkrivljanje metatarzalnem kosti. Pogosto se uporablja, in pohvalil zdravljenje haluksów so naramnice, ki jih lahko nosite podnevi in ​​ponoči – odpravi bolečine in preprečili poglabljanje napak, medtem ko je železniški dvorana Forte se uporablja v primeru burzitis, kot tudi rehabilitacije po operaciji odstraniti izkrivljanje prsta. To je kirurško zdravljenje, ki je končno v boju proti hallux valgus. Obstaja več vrst zdravljenj, opravljenih kot del odstranitve te neprijetne bolezni. Prvi od teh je korekcija na mehkih tkivih, izvedena z rahlo stopnjo deformacije. Naslednja metoda je osteootomija Chevron – izvedena v primeru hallux halluxa, pa tudi klina ali polkrožnega – sestavljena je iz izreza klina. Metoda Scarf, na drugi strani, omogoča post-operativno zdravljenje po kolku. V prvih šestih tednih boste potrebovali posebne korektivne čevlje.

Seveda se znebiti problema ne pomeni, da se ne more pretvoriti. Nosite udobne in dobro prilegajoče čevlje.