5 načinov, kako se znebiti gub

Obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na prezgodnje staranje kože in pojav gub. Neustrezna prehrana, povečana stopnja stresa, izpostavljenost kože UV-sevanju in slaba kakovost spanja. Vse to povzroča, da se lahko prvi znaki staranja pojavijo precej hitreje, kot jih kaže biološka starost. Tudi pri odraslih lahko preprečite nastanek novih gub in poglobitev obstoječih, Botox pa tukaj ni omenjen. Torej, kakšne so 5 načinov, kako se znebiti gub?

Najprej skrbite za kožo od znotraj

Preden se premaknete v ožji arzenal za obstoječe gube, se prepričajte, da se ne pojavijo nove. Ne pozabite očistiti sebuma in kože vsak dan, ker so zaveznik za proste radikale, ki pospešujejo staranje kože in videz gub. Uporabite tudi uravnoteženo prehrano, bogato z zeleno in rdečo zelenjavo, bogata z vitaminom E in antioksidanti, ki so zaveznik v boju proti gube. Vir mlade in zdrave kože med drugim prehranjuje v dnevni prehrani paradižnike, korenje, špinačo, peteršilj, orehe in sončnična semena. Ne morete pozabiti na pravilno namakanje. Pitje prave količine vode zagotavlja vzdrževanje pravilne vode in lipidov na koži, kar je zaščitna ovira in vpliva na njegovo ustrezno prilagodljivost.

Uporabite hranljivo dnevno in nočno kremo

Uporaba vlažilne kreme poleg pravilne navlažitve z notranje strani je lahko tudi primerno orožje v boju proti gubam. Če ste že videli prve znake staranja, izberite kreme, ki nimajo le vlaženja, temveč tudi gladijo in utrjujejo kožo. Kremna krema je pogosto sestavljena iz hialuronske kisline, pa tudi drugih dragocenih sestavin. Dober način za odložitev procesa staranja je uporaba naravnih krem, ki vsebujejo dragocena rastlinska olja, ki vplivajo na zamudo staranja in prehajajo skozi hidrolipidne plasti kože. Med njimi so med drugim arganovo olje ali jojoba. Pogosto naravne kreme vsebujejo tudi ksilitol birch sladkor, ki ščiti pred prostimi radikali. Kreme proti gubam lahko seveda vsebujejo tudi retinol, ki pa ni primerna za kožo, ker lahko povzroči draženje. Da bi se izognili neprijetnim učinkom, morate najprej nanesti vlažilno kremo.

UV zaščita

Na gube vplivajo tudi UV-sevanje, zato je nujno, da ne bi pospešili njihove nastajanja, uporabili kreme ali primerke z UV-filtrom. Pozimi si lahko privoščite filter 15 SPF, poleti pa mora biti vsaj 25 SPF. Ne morete pozabiti na nošenje sončnih očal, kajti zmehčenje spodbuja oblikovanje vraničnih nog.

Fototerapija in Botox – kako se znebiti gub

Učinkovit način za boj proti gubam je lahko svetlobna terapija, ki se uporablja v kozmetičnih salonih. Actinoterapija spodbuja celice, da proizvajajo kolagen, kar vpliva na znatno plitvino gub in kožo za utrjevanje kože. To je alternativa za botox, ki jo poznajo in pogosto uporabljajo ženske zrele dobe. Injekcije botulinskega toksina v varnih odmerkih so seveda zelo učinkovite. Vendar pa bi morali izbrati dokazano kabinet za estetsko medicino in zdravnik, ki ima na stotine zdravljenj. Slabo izdelana, lahko paralizira nekatere obrazne mišice.

Uporaba maske

Mnogi ljudje v boju proti gube uporabljajo samo pripravljene maske, na primer jogurte in kumare, iz banan, olja ali riža. Težko je oceniti njihovo učinkovitost, vendar gotovo pravilno sestavljene naravne sestavine lahko prav tako negujejo in navlažijo kožo.

Boj proti gubam mora biti celovit od znotraj in zunaj. Samo to dejanje vam omogoča, da uživate v izgledu mlajše kože. Zato je vredno uporabiti dokazane in potrjene metode za odpravo znakov staranja.